Pascal Krieger és az Európai Jodo Szövetség (EJF)

Pascal Krieger 1945. április 9-én született La Tour-de-Peilzben, Svájcban. 1963-ban kezd Judot gyakorolni Montreuxben.1969-ban 1. Dan fokozatot szerez Judoban, pont japánba való utazása előtt.

Japánban 2 évet tölt, ahová főként Judo gyakorlása miatt utazott. Ott találkozik Donn F. Draeger Sensei-jel, aki bemutatja őt Shimizu Takaji Sensei-nek, a Shintô Musô Ryu Jodo 25. Nagymesterének, és Kuroda Ichitarô Sensei-nek.Ettől az időtől kezdve Judot gyakorol a Kodokanon, és Jodot a Rembukanban Shimizu Sensei-jel, Iaidot és Shodot (kalligráfia) Ôjiban Kuroda Sensei-jel.


1972-ben visszatér Japánba, Nidant, illetve Sandant ér el Judoban, Oku-irit, illetve negyedik dant Jodoban (Nidan- Kendo Renmei Seiteigata) és Sandant Iaidoban and Shodoban. A Jodot illetően rendszeresen edz Shimizu Sensei vezető tanítványaival Kaminoda Sensei-jel, Hiroi Sensei-jel, Yoneno Sensei-jel és Nishioka Sensei-jel.

1976-ban visszatér Svájcba, több mint 6 japánban töltött év után. Röviddel ez után a genfi Shung Dô Kwan Dojo felkéri, hogy tanítson Jodot és Iaidot. Első tanítványai azok, akiket korábbi Svájcba történő 1971-es visszatérése után nem hivatalosan már tanított.

1978-ban Malcolm Tiki Shewan felkeresi Pascal Kriegert, hogy többet tudjon a Jodoról, miután 1976-ban először gyakorolta az Mitsuzuka Sensei-jel. Ez egy izgalmas találkozás volt: Malcolm Tiki Shewan, Aikidô tanár, abban az időben már szakértője az Iaidonak és Kenjutsunak, segít Pascal Kriegernek fejlesztenie már meglévő Iaido tudását, miközben kiegészíti saját ismereteit a Jodoról. Ettől az időtől kezdve Malcolm Tiki Shewan és legközelebbi Iaido tanítványai (Floréal Perez, Dominique Pierre, Jaff Raji, Daniel Leclerc) egyre jobban elmélyülnek a Jodo tanulmányozásában és beillesztik azt az általuk Európa szerte tartott edzőtáborok anyagába.

1979-ben, Pascal Krieger létrehozza a Svájci Jodo Szövetséget. Ugyanebben az évben tanítványai többségét magával viszi Malajziába az 1. Nemzetközi Jodo Találkozóra, amelyet az IJF (Nemzetközi Jodo Szövetség) rendezett Donn F. Draeger Sensei irányítása alatt.

1980-ban Pascal Krieger körutat szervez Európában (Franciaország, Hollandia, Svédország érintésével) Otake Risuke Sensei és tanítványai a Tenshin Shôden Katori Shintô Ryuból, valamint KaminodaTsunemori Sensei and Donn F. Draeger Sensei a Shintô Musô Ryuból részére.

A két leginkább elismert japán Ryu európai turnéja további lökést adott a Jodo fejlődéséhez, nem csupán Svájcban, hanem egész Európában is.

A 2. Nemzetközi Jodo Találkozó (Malajzia, 1982) után, abban az évben, mikor Draeger Sensei elhunyt, az EJF megalakításának szükségessége nyilvánvalóvá vált. Pascal Krieger 1983-ban hozzálát a szövetség alapjainak lerakásához. Mégis az EJF Genfben történő hivatalos bejegyzésére csak 1990-ben kerül sor.

1985-ben Shintô Musô Ryu tanulmányait befejezendő ismét Japánba utazik, hogy Kusarigamajutsut tanuljon Kaminoda Sensei-jel a Yotsuya Kidôtai-ban. Röviddel ezután Shomokurokut kap Kaminoda sensei-től Shimizu Sensei pecsétjével hitelesítve. Svájcban Yodant kap Judoban Mikami Sensei-től és Kondo Sensei-től.

1994-ben Nishioka Tsuneo (Menkyo Kaiden) vezetésével Hawaiin tartott nemzetközi Jodo edzőtáborban új technikai dimenziók jelentek. Nishioka sensei stílusát, amely klasszikus abban az értelemben, hogy a kard visszanyerte elvesztett jelentését, az Európai Jodo Szövetség Technika Bizottsága nagy örömmel vette át. Nishioka Sensei ettől évtől kezdve az EJF technikai tanácsadója.

1994-ben Nishioka Sensei Gomokurokut adományoz Pascal Kriegernek Hawaiin és elfogadja őt személyes tanítványaként.

1996-ban Kuroda Sensei felterjeszti 10. Danra Shodoban.

1998-ban , Pascal Krieger Menkyo Kaident kap Nishioka Senseitől Genfben. Pascal Krieger Nishioka Sensei tizedik és egyben utolsó Menkyo Kaident kapott tanítványa.

2003-ban Jun-Shihan Shodoban.

2006 január, Shodo Shihan címet kap Isoji Saito Sensei-től.

Fred Quant (Shinto Muso Ryu Menkyo Kaiden, IJF Kuden)
1962 január 22.-én született. Hollandiában, Amszterdamban él.
Fred 1976-ban, 14 éves korában kezdett el Kyokushin Karate-do-t gyakorolni, Jan Kallenbach (európai karate bajnok), által vezetett Shin Bu Ken Budo iskolában. 1979-ben Shodan, majd 1982-ben Nidan fokozatot kapott. A Karate gyakorlása során, megismerkedett a Bo-val (180 cm-es hosszú bot) és a Jo-val (128 cm-es bot).
1980-ban, Mr Kallenbach, meghívta az Otake Sensei, Kaminoda Sensei and Draeger Sensei által vezetett japán csoportot, hogy tartsanak Hollandiában is bemutatót. Itt volt lehetőség, formagyakorlatokat és technikákat látni a Katori Ryu-ból és a Shinto Muso Ryu Jodo-ból. Valamint, itt kapta meg első tanításait Fred a Jodo-ból.
Két évvel később, a Malajziából Hollandiába érkezett Christopher Sanmugam, aki magas szintű Jodo gyakorló volt és Draeger Sensei tanítványa. Ő tartott edzéseket, Jan Kallenbach Dojo-jában. Fred követte a tanításait és segített, hogy más dojokban is megismerhessék a tanításait.
Christopher meglátogatta Mr Kallenbach jóbarátját, Mr McDonagh svédországban. Fred is vele ment és két héten keresztül naponta edzettek Mr McDonagh dojojában néhány svéd gyakorlóval. Itt találkozott Michael Söderkvisttel, aki az Európai Jodo Szövetség, Svédországi felelőse.
Miután visszatért Hollandiába, Fred és Mr Kallenbach különálló Jodo oktatást hozott létre és Fred elkezdett tanítani.
1983-ban találkozott Fred először Pascal Kriegerrel, akit Mr Kallenbach hívott meg az általa szervezett, Shin Bu Ken Budo Gasshukura. Ebben az évben tartották meg az első európai Jodo nyári tábort, ahol Fred is részt vett.
1985-ben Fred megkapta Shodan fokozatát, a 3. Nemzetközi Jodo táborban Malajziában.
1988-ban kapott IJF Shoden tanítási engedélyt.
1994-ben megkapta a 4. Dan-t és a hagyományos Oku-iri fokozatot, a 6. Nemzetközi edzőtáborban, Hawaiin. Ott találkozott először Nishioka Tsuneno Sensei-jel.
1997-ben, Németországban kapta meg a Shomokuroku fokozatot.
2000 júliusában kapta meg az IJF Chuden minősítést.
2004 augusztusában kapta meg Pascal Kriegertől Olaszországban a Gomokuroku minősítést.
2011-ben kapta meg Pascal Krieger Senseitől a „Menkyo Kaiden” végső tanítás minősítést.